Győr belvárosában a Richter teremtől 1 percre. Árpád út 25. (ingyenes parkolással) 

Időpontfoglalás: +36/30-65-44-241

 Zen Sportmasszázs + köpölyözéssel

sportmasszázs Győrben

Kombinált Sportmasszázs

A sportmasszázs a masszázsok olyan speciális fajtája ami számos pozitív hatása miatt napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem csak hivatásos sportolok vagy sportolni szeretők körében hanem akik a sportot teljes mértékben mellőzik életükben.

Ennek egyszerű oka, hogy a mindennapi életvitelünk, a telefonozás, számítógép előtti monoton munkavégzés, és még sorolhatnánk ide sok mást is nem sokban járulnak hozzá a hosszú egészséges élethez.

A Zen sportmasszázs nagyon hasonló felépítésében a svéd masszázséhoz, azonban sokkal intenzívebb, erőteljesebb, az izomzat teljes mélységét áthatja, megmozgatja és lelazítja. Ezért nagyon eredményes a nyaki, és háti problémákkal küszködök számára .

Milyen problémákra lehet gyógyír a sportmasszázs?

A sportmasszázs, azaz más nevén izomlazító masszázs célja a merev, megfeszülő, helyenként már összeálló (csomós) görcsös izomzat fellazítása és lenyújtása. Valamint az ízületi merevség feloldása, és a letapadt izomzat lelazítása a csontos alapról intenzív és széleskörű speciális masszázsfogásokkal.

Emellett serkenti a salakanyagok és egyéb méreganyagok távozását a szervezetből. A sporttevékenységek előtt és után is javasolt. Valamint rendszeres időközönként az egészséges test megőrzésének érdekében.

intenzív sportmasszázs

Mik a sportmasszázs legnagyobb előnyei?

Sokan nem tudják, de a sportmasszázsnak komoly megelőző hatása van! Hozzájárul a sportsérülések megakadályozásához, mivel javítja és megfelelően kondicionálja az izomzatot és az ízületet.
Kiválóan alkalmazható az izomegyenlőtlenségek és a helytelen testtartásból fakadó problémák kezelésére is. Valamint nagyban hozzájárul az izomzat és az ízület teljesítményének és vitalitásának megőrzéséhez és növeléséhez.

nyak vall masszázs

sportmasszázs fogás
A sportmasszázs fizikai hatásai

Javítja a szövetek rugalmasságát: Nagyon fontos része az edzésnek a megfelelő nyújtás, ennek hiánya és a kemény edzés a sejtek és szövetek rugalmatlanságához vezet, ami hosszabb távon sérüléssel járhat. A sportmasszázs visszaadja a szalagok és az izomzat rugalmasságát.

 

Beindítja a mikro-keringést: A sportmasszázs intenzitásának köszönhetően az anyacsere folyamatok erőteljesebbek. Tágítja az ereket, növelve a véráramlást, aminek következtében a tápanyagok gyorsabban eljutnak az izomzatba.

 

Serkenti a nyirok- és vérkeringést: Nagyon fontos, hogy a tápanyag és oxigén elérjen a szükséges területekre. Sajnálatos módon a letapadt izomzat, mint egy mágnes vonzza a vért, ezzel elvonva a szükséges tápanyagot testünk egyéb más fontos területeiről.

 

Szövetek nyújtása: A speciális gyúró fogásoknak köszönhetően, mint például a harántredő képzés lehetővé teszi, hogy az izomzatot borító vékony kötőszöveti hártya is nyújtható legyen, ennek köszönhetően az izom feszültség teljesen feloldhatóvá válik.

 

 

 

 

+Passzív ízületi kimozgatás

A passzív kimozgatás az ízületek átmozgatása a páciens aktív izomtevékenysége nélkül. Tehát csak a terapeuta mozgatja át az ízületét, eközben az izom és az ízület a lehetőségek szintjén teljesen ellazult állapotban van. Fontos tudni, hogy ez teljesen fájdalom mentes. 🙂

A passzív kimozgatás ajánlott sportmasszázshoz?

Igazából kihagyhatatlan eleme a sportmasszázsnak! Miért? Az irányított ízületi manipuláció egyik kiemelt pozitív hatása, hogy növeli a beszűkült mozgástartományt. Fontos, hogy az izmok és az ízületek megtartsák hosszútávon rugalmasságukat, ehhez pedig nyújtó és lazító kimozgatás szükséges masszázs közben. 

Az aktívan sportolók között, akiknek már volt ízületi problémája és túlterheltsége (vagy a megfelelő bemelegítés és lenyújtás hiánya miatt), pontosan tudja, milyen könnyen be tud szűkülni az ízület mozgástartománya, és ez milyen következményekkel járhat a mindennapi életében.

Masszázs

Ha nem sportolok, akkor nekem erre nincs is szükségem?

Mindennapi életmódunk nem sokban járul hozzá, hogy az említett mozgástartomány egészséges mértékben hosszútávon megmaradjon. Ennek legfőbb oka a munkavégzésből ered.

Ebből adódóan szinte mindenkinél jellemző, hogy egy adott ízületnél beszűkült a mozgástartomány. Ha ez fenn áll, akkor az adott területen nagy valószínűséggel lelassulnak a keringési és anyagcsere folyamatok. Aminek kellemetlen következménye lehet a merev és fájó izomzat.

lapocka-csontkovacsolas
Masszázs Győr belvárosában

Milyen célja és pozitív hatása van?

 az aktív mozgás előkészítése

  a helytelen testtartásból eredő tipikusan nyak-vállöli és hátfájdalmak megszüntetése 

 izmok feszességének oldása 

 ízületi, ín és izom rövidülés oldása

 az anatómiailag természetes mozgás terjedelem visszaállítása

az egészséges mozgás terjedelem megtartása 

 az izmok, bőr- és vérellátásának fokozása

 reflex apparátus karbantartása

Csontkovácsolás Győrben
zen-csontkovacsolas-gyor
Sasvári Kolos csontkovács Győr

Kombinált Sportmasszázs és/vagy IMT Lágy csontkovácsolás

Külön kezelés formájában a sportmasszázs csontkovácsolással 55 és 80 perces kezelés formájában is elérhető.

Győr belvárosában a Richter teremtől 1 percre. Árpád út 25. (ingyenes parkolással) 

Időpontfoglalás: +36/30-65-44-241

A masszázs ellenjavallatai 

Vannak olyan esetek, amikor a testben olyan folyamatok mennek végbe, amikor nem ajánlott a masszázs. Ezekben az esetekben hátrányosan hatna a jelenlegi állapotra.

Az alábbi esetekben TILOS masszázst igénybe venni!

 

 • akut gyulladás esetén
 • lázas betegnek
 • súlyos szív- vagy keringési gondokkal küszködőknek
 • daganatos betegeknek
 • fertőző betegség (bőrgomba, himlők,TBC) esetén
 • menstruáció első 3 napján, terhesség alatt
 • közvetlenül műtéti beavatkozás után
 • csonttörések, csontritkulás előrehaladott állapotában
 • ha a kezelés után véraláfutások jelennek meg
 • magas vérnyomás, súlyos szívbetegségek, érelmeszesedés esetén
 • ha a kezelt testrész jobban fáj a masszázs után, mint előtte
 • közvetlenül műtét után elzáródott betegség (érszűkület, visszér, trombózis)
 • fokozott vérzékenység (vérömleny)
 • pszichiátriai esetekben (skizofrénia, epilepszia, klausztrofóbia)
 • cukorbetegség előrehaladott állapotában (fekélyes alsó végtag)