Zen Fogyasztó – Zsírégető Cellulit Masszázs

cellulit masszázs szalon Győr

Mi az a cellulit?

A cellulit az, amit sokan narancsbőrként ismernek. A cellulit voltaképpen a zsírsejtek bőralatti, bőrfelszínen megjelenő horpadásos kitüremkedése. A narancsbőr nevet a bőr hepehupás felszíne miatt kapta. Ennek oka, hogy a zsírsejtek közötti rostok a bőrt az izomzat felé húzzák.

Miért alakul ki a narancsbőr?

A cellulit kialakulásának számos lehetséges oka lehet, elsőként érdemes megemlíteni a genetikánkba kódolt hajlamot. Ez önmagában még nem feltétlenül ok a narancsbőr kialakulására. 

A kor maga nem feltétele, mivel már akár fiatal korban is megjelenhet, ennek oka leginkább a hormontartalmú készítmények. Jellemzően inkább a 35-40 éves korú nőknél alakul ki a narancsbőr.

Napjainkban az ülőmunka a legnagyobb ellenségünk. Nem csak a cellulit esetében, ugyanis csökkenti a nyirok és vérkeringést is. Amitől nem tudnak távozni a salakanyagok a test ezen területéről. Ez alulműködést eredményezhet a szervezet más pontjain, ami csökkenti a teljesítményünket, amit pedig a jól ismert stressz követ.

Sajnos a rohanó világ sem tesz neki valami jót, igazából ez az élelmiszerek fogyasztásában csapódik le.

Már 20-30 éves nők 50%-nál megjelenik ez a probléma. 
Amikor ezek a sejtek gombszemből babszem méretűvé válnak, akkor lelassul a sejtek anyagcseréje és terhesség idején a bőr jobban elveszíti rugalmasságát.

narancsbőr elleni cellulit masszázs Győr

Hogyan ismerhető fel a narancsbőr?

Első körben hízékony tájon érdemes körbenéznünk, ilyen a: has, comb, csípő, fenék és a karok. A hízás alapvetően nem jelent még cellulitot, egészen addig, míg a bőrünk feszes marad.

A narancsbőr felismerhető jele a laza bőr, és tág pórusok, egyenletlen bőrfelszín. És ha meg akarunk bizonyosodni, csípjük össze bőrünket és ha nem látható apró, a narancsbőrre hasonlító elváltozás (gödröcskék), akkor jelenleg ezzel a problémával nem kell küzdenünk. 

 

 

 

Hogyan nyújthat megoldást ebben az anti-cellulit alakformáló-zsírégető masszázs?

fogyasztó masszázs

Brit kutatások szerint a zsírégető masszázs ajánlott időtartama legalább 45 perc, a kezelés hatékonyságát és intenzitását az utána lévő percekben fejti ki.
Ezek a sejtek, amik vizet és lerakodott méreganyagokat tartalmaznak, az erőteljes és intenzív fogásoknak és az erre a területre kifejlesztett olajoknak köszönhetően kipukkadnak. Ezt a folyamatot erősíti a köpöly is, amivel komoly méregtelenítő hatást tudunk elérni.


Ajánlott minden kezelés után legalább 1 liter vizet meginni és/vagy salaktalanító teát. 

Akik tényleg komoly változást szeretnének elérni a zsírégető masszázzsal ajánlatos a kúraszerű végzése, ami jellemzően 10-12 alkalmat jelent. Hetente 2-3 alkalommal. De legalább 1 szünnapot kell tartani a kezelések között.

A kezelés azért is ajánlott kúraszerűen, mert a masszőr segít abban, hogy a kívánt területre összpontosítsuk a kezelést, így hatékonyan beosztva a kezelések idejét és folyamatát.

Segíti a kezelést ha naponta legalább megiszunk 2 liter vizet, ami biztosítja a bőr rugalmasságát és a salakanyagok távozását testünkből.

Aki jól bírja az éppen nem túl simogató kezelést, 90 perces masszázzsal is megajándékozhatja magát. A masszázst egy speciális kefével végzem és ehhez használok zsírégető és anticellulit gélt.

Cellulit kezelés Győrben

“Akkor ha eljövök egy teljes kúrára vége a narancsbőrnek és karcsú leszek?”

Biztos nem ezek a sorok fogják hozni a legtöbb vendéget a számomra.

Önmagában semmi sem elég. Ha szeretnénk, hogy a masszázskúra hatékony legyen, akkor nem lesz elég a pénztárcánkba nyúlni, szükséges némi fokozatos életmód váltás is. Ami annyit tesz, hogy oda kell figyelni az elfogyasztott élelmiszerekre. A cukor nagy ellenfele céljainknak. Napi 2 liter folyadék, sok gyümölcs és zöldség fogyasztása segít minden mennyiségben és formában. 🙂 

Heti rendszerességgel, 2-3 alkalommal 30-45 perc mozgás, a gyors séta, kocogás és a torna kiváló.

Nem az a lényeg, hogy kidöntsük magunkat, csak beindítsunk egy rendszert, ami szokásunkká varázsolódik 20-30 nap alatt. Hozzávetőleg ennyi idő kell, míg egy pozitív szokás beépül és automatikussá válik a mindennapjainkban.

mérleg

Győr belvárosában a Richter teremtől 1 percre. Árpád út 25. (ingyenes parkolással) 

Időpontfoglalás: +36/30-65-44-241

A masszázs ellenjavallatai 

Vannak olyan esetek, amikor a testben olyan folyamatok mennek végbe, amikor nem ajánlott a masszázs. Ezekben az esetekben hátrányosan hatna a jelenlegi állapotra.

Az alábbi esetekben TILOS masszázst igénybe venni!

 

 • akut gyulladás esetén
 • lázas betegnek
 • súlyos szív- vagy keringési gondokkal küszködőknek
 • daganatos betegeknek
 • fertőző betegség (bőrgomba, himlők,TBC) esetén
 • menstruáció első 3 napján, terhesség alatt
 • közvetlenül műtéti beavatkozás után
 • csonttörések, csontritkulás előrehaladott állapotában
 • ha a kezelés után véraláfutások jelennek meg
 • magas vérnyomás, súlyos szívbetegségek, érelmeszesedés esetén
 • ha a kezelt testrész jobban fáj a masszázs után, mint előtte
 • közvetlenül műtét után elzáródott betegség (érszűkület, visszér, trombózis)
 • fokozott vérzékenység (vérömleny)
 • pszichiátriai esetekben (skizofrénia, epilepszia, klausztrofóbia)
 • cukorbetegség előrehaladott állapotában (fekélyes alsó végtag)