Győr belvárosában a Richter teremtől 1 percre. Árpád út 25. (ingyenes parkolással) 

Időpontfoglalás: +36/30-65-44-241

Bioptron fényterápiás kezelés

Bioptron fény terápia Győr

Mi az a Bioptron fényterápia?

A Bioptron AG (svájci vállalat) kifejlesztett egy olyan technológiát, ami pozitívan hat testünk biológiai működésére. Aktiválja a test öngyógyító rendszerét, gyorsítja a regeneráció természetes folyamatát, teljesen egyedi megközelítése a gyógyításnak.

Ezeket az orvostechnikai eszközöket többségben szakmai felhasználásra készítették, mint például szakrendelőkbe, kórházakba, sportközpontokba, szépségszalonokba. Napjainkban már otthoni felhasználók számára is készítenek fényterápiás eszközöket.

Hogyan működik a fényterápia?

A Bioptron fénye egy polarizált fény. A kibocsátott fény a nap elektromágneses fényéhez hasonló fényt ad, ugyanakkor a napéval ellentétben nem tartalmaz UV-sugarakat. A polarizált fényt a Brewster tükörrendszer technológiája biztosítja. Így a kibocsátott fény több mint 95%-ban polarizált.

A fényének további pozitív tulajdonsága a polikromatikusságában rejlik. Ez azt jelenti, hogy a fény szín skálája nem csak egy tartományban mozog. A látható fénytől egészen az infravörös fénytartományig magába foglal mindent. Pontosabban a fény hullámhossza 480 és 3400 nm-ig van mozgásban.

Elősegíti a külső biológiai folyamatokat, ezt biostimulatív hatásnak nevezzük. Ennek oka, hogy a fény energiasűrűsége alacsony. Tudományos kutatások alátámasztották, hogy a külső biostimulatív hatás az egész szervezetre jótékonyan hat.

Tehát kezeléskor nem csak az adott bőrfelületen fejti ki hatását, hanem az egész szervezetre érvényes természetes gyógymód, amit az utóbbi 15 évben világszerte klinikai tesztekkel bizonyítottak. A gyógyítás terén legnagyobb előnyének azt tartják, hogy “nem gyógyszeres kezelési eszköz”, ettől vált forradalmivá az orvostudományban is. 

Bioptron színterápia….

A fényterápiás kezelés hatását nagy mértékben pozitív irányba befolyásolhatjuk azzal, ha megfelelő színterápiával ötvözzük kezelésünket. 

Ezzel hatékonyabbá téve magát a  kezelést és lerövidítve a kezelés időtartamát. Ezeket a speciális lencséket szintén Svájcban állítják elő egy Bioinformációs Intézetben.

A különböző lencsék más és más problémára adhatnak megoldást. A citromsárga, narancssárga és a vörös serkentő, élénkítő hatást gyakorolnak. Míg az ibolya, kék és zöld színek inkább nyugtatják szervezetünket, csillapítják a gyulladt területeket.

szinterapia

Vörös: Teljes mértékben aktivizáló hatása van, kifejezetten energiával tölt fel. Minden olyan fájdalomnál, ahol a vér pangásából eredendő a probléma, mint például: izom görcs, alacsony vérnyomás, fogyás, érrendszeri problémák, impotencia esetében ajánlott.

 

Narancssárga: hasonlóképpen energiával tölt fel, oldja a feszes, görcsös folyamatokat. Izommerevségre, bőrproblémákra, pajzsmirigyre kiválóan hat.

 

Citromsárga: Fokozatosan élénkít. Erősíti a testben lévő gyengébb biológiai folyamatokat, hogy azok megfelelően működjenek. Segíti az idegrendszert; májra, gyomorra és epebántalmakra, valamint cukorbetegségre és hasnyálmirigyre is gyógyító hatás gyakorol.

 

Zöld: Hegekre és égési sérülésekre, látászavarokra és szív, légzőszervi betegségekre és lábszárfekélyre is ajánlott gyógyító hatása.

 

Ibolya: Alvászavarokban szenvedőknek ajánlott, mivel nyugtatólag hat központi idegrendszerünkre. Továbbiakban hólyaghurutra, hasmenésre, a keresztcsontban fellépő idegbecsípődésre, valamint memóriazavarokban szenvedőknek segíthet.

 

Kék: Teljes mértékben nyugtat és ellazít. Fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatása van. Ajánlott fejfájás ellen, lámpalázra, valamint számos torokbetegségre.

 

A Bioptron fényterápia nem varázsszer, de működésének elve azt a célt szolgálja a polarizált fényével, hogy a testünkben lévő öngyógyító folyamatokat rendkívüli módon serkentse, és hadrendbe állítsa immunrendszerünket, hogy számos támadásnak ellenálljon.

színek

Milyen problémák esetén segíthet még a fényterápiás kezelés?

 

Valamennyi bőrproblémára előszeretettel alkalmazzák a kozmetikai iparágban is:

Sebek, hegek, pattanások, mitesszerek, ráncok kisimítására, égési nyomok, ekcéma, pikkelysömör.

Látásproblémáknál, a szemben lévő hajszálereket kitisztítja, ezzel fokozza a látás minőségét.

Fájdalomcsillapítás; fejfájás, akut fájdalmak, izom-ízületi fájdalmak, az összes sportsérülésre, csonttörésre.

Gyulladásokra; fül, arc, homloküreg, szemgyulladás, torok.

Nyugtatja az idegrendszert, oldja a stresszt, a depressziót, csökkenti a magas vérnyomást az erekben.

Fogászati problémáknál a fényterápia fokozza a sejtek anyagcseréjét és csökkenti a gyulladást.

Allergiákra

Hogyan történik a Bioptron fényterápiás kezelés?

 

Ajánlott kezelési időtartam napi 2×6 perc egy területen. Ezt több alkalommal érdemes megismételni. Az alkalmak száma függ az érintett test területétől és annak állapotától.

– ficam, rándulás esetén 7 alkalommal ajánlott 

– szemet érintő gyulladás estén 5 alkalom ajánlott

– szemölcs esetén 5 alkalom ajánlott 

– bőr- és körömgomba esetén 5 alkalom ajánlott 

Minden 60 perces masszázskezelés után adunk ajándék 1 alkalmas (2×6 perc) kezelést egy általad választott testrészen.

(a fényterápiás kezelés külön is igénybe vehető) 

Győr belvárosában a Richter teremtől 1 percre. Árpád út 25. (ingyenes parkolással) 

Időpontfoglalás: +36/30-65-44-241